رب

سه نمونه مختلف رب انار ناژه تجاری موجود از سوپرمارکت‌ها، ریاض، عربستان سعودی خریداری شد. تمام حلال های مورد استفاده برای آزمایش ها از درجه HPLC (Merck، آلمان) و آب Milli-Q (میلیپور، ایالات متحده آمریکا) استفاده شد.

اسید ارتو فسفریک (H3PO4) 88% از شرکت علمی فیشر (بریتانیا) خریداری شد. تمام استانداردها (ویتامین C، اسید گالیک، روتین و اسید الاژیک با خلوص ≤99٪) از Sigma-Aldrich، ایالات متحده آمریکا خریداری شد. ژل سیلیکا C18، درپوش انتهایی (مش 230-400) و لوله های استخراج فاز جامد (SPE) از سیگما-آلدریچ، ایالات متحده آمریکا خریداری شد.

0.5 گرم از نمونه های رب انار وزن شده و در ملات شیشه ای حاوی 0.5 گرم سیلیس C18 وزن قبلی به عنوان جاذب قرار داده شد. سپس مخلوط  رب انار را در ستونی حاوی پنبه جاذب در پایین پر کردند و کمی فشرده کردند. ستون ابتدا با هگزان (5 میلی‌لیتر × 3) شسته شد و بخش‌های جمع‌آوری‌شده برای حذف هر گونه ترکیب غیرقطبی دور ریخته شدند.

رب

سپس اجزاء با استفاده از متانول 70 درصد شستشو داده شدند. فراکسیون ها جمع آوری و در دمای پایین تا خشک شدن تبخیر شدند. به این 10 میلی لیتر متانول اضافه می شود تا در فلاسک حجمی حل شود و با HPLC آنالیز می شود. عصاره ها قبل از تجزیه و تحلیل HPLC از طریق یک غشای PTFE یکبار مصرف 0.22μm فیلتر شدند.

پراکندگی فاز جامد ماتریسی (MSPD) یک جایگزین هوشمند برای روش های محافظه کارانه استخراج مایع جامد است. تکنیک استخراج MSPD می‌تواند با موفقیت جایگزین استخراج‌های معمولی فاز مایع مایع و جامد شود و به طور موثر بر بسیاری از عوارض مرتبط با روش‌های استخراج مرسوم غلبه کند.

در مقایسه با روش های استخراج معمولی با کاهش مراحل پاکسازی و مقدار حلال ها، می توان در هزینه، کار و زمان صرفه جویی کرد. روش MSPD به دلیل تداخل کمتر پیک های ناخالصی در اجرای کروماتوگرافی سازگار است .

بنابراین هدف از مطالعه این است که یک روش ساده، قابل اعتماد و قابل تکرار را توسعه دهید که می تواند با موفقیت برای تعیین کمیت همزمان چندین جزء آنتی اکسیدانی فعال موجود در این محصولات معمولی رب سنتی برای کنترل کیفیت آنها و همچنین پیشنهاد یک روش استخراج بهینه MSPD به منظور بهبود استفاده شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *